reviews2

Fujifilm XH2

Fujifilm yeni ürünlerini 2022 ve 2023 yıllarında peş peşe önümüze sürdü. Ne yalan söyleyeyim Sony makinemi sattıktan sonra XH1 almak için hep fırsat kolladım. Ama 3 yıldır ekonomi alanındaki gelişmeler maalesef buna imkan vermedi. Kızıma aldığı XT20 4 yıl aradan sonra Fujifilm ile yeniden çekim yapmama imkan sağladı. Ama içimde hep bir XH1 almanın dayanılmaz dürtüsü var dı... Taa ki XH2 ile tanışana kadar. İkinci makine olarak biraz büyük olsa da ilk fırsatta edinme arzum hala var.

Aşağıdaki metin;
adresinden çeviri ile alınmıştır. Metindeki hatalar bundan kaynaklanmaktadır. Affola...

FUJİFİLM XH2 GENEL BAKIŞ
Fujifilm X-H2, Eylül 2022'de piyasaya sürülen amiral gemisi APS-C sensörlü aynasız fotoğraf makinesidir. X-H2S modeliyle birlikte, üç yaşındaki X-H1'in etkili bir şekilde yerini alır.

X-H2'de yepyeni 40,2 megapiksel, APS-C boyutlu, X-Trans CMOS 5 HR arkadan aydınlatmalı (BSI) sensör, en yeni X-Processor 5 görüntü işleme motoru, 8K/30p, 6.2K/30p ve 160 dakikaya kadar kayıt süreleri ve 64-51.200 genişletilmiş ISO aralığı ile HDMI aracılığıyla 4:2:0 8 bit dahili olarak ve 4:2.2 10 bit harici olarak 60p'ye kadar DCI 4K video kaydı.

XH2, elektronik deklanşör kullanıldığında sürekli aşama algılamalı otomatik odaklama ve otomatik pozlama ile 20 fps'de, 1,29x kesme ile tamamen karartma olmadan ve mekanik deklanşör kullanıldığında 15 fps'de sürekli çekim yapabilir.

Diğer önemli özellikler arasında fotoğraflar için 7 deklanşör adımına kadar telafi sağlayan 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme (IBIS), 0,80x büyütme ve 120 fps yenileme hızına sahip 5,76M noktalı OLED elektronik vizör, eğilebilir 3 inç dokunmatik ekran yer alır. 1,62 milyon nokta çözünürlüklü LCD ve çift UHS-II SD ve CFexpress Type B bellek kartı yuvaları.

Çerçevenin tamamında (%100) aşama algılama piksellerine sahip 425 AF noktası vardır ve otomatik odaklama algoritması, X-T4'ten 3 kat daha hızlı ve daha iyi göz/yüz algılama sağlayacak şekilde iyileştirilmiştir.

X-Processor 5'in AI derin öğrenme yetenekleri sayesinde X-H2, hayvanları, kuşları, arabaları, bisikletleri, uçakları ve trenleri otomatik olarak algılayabilir; bu özellik, X-H2S dışında hiçbir Fujifilm kameranın daha önce sahip olmadığı bir özelliktir.

X-H2, detay gerçekten önemli olduğunda üstün kalite için 160 megapiksel görüntüler sunmak üzere otomatik olarak 20 çekim yapan Pixel Shift Multi-Shot özelliğine sahip ilk X Serisi kameradır.

X-H2 ayrıca inanılmaz 1/180000sn'ye kadar pozlama, ±5 durağa kadar poz telafisi, wi-fi ve Bluetooth bağlantısı, 720 çekimlik pil ömrü ve USB-C şarjı yapabilen ultra hızlı bir elektronik deklanşör sunar. , aralıklı çekim, kamera içi ham dönüştürme, çoklu pozlama ve panoramik çekim modları ve çok çeşitli filtre efektleri ve film simülasyon modları.

Kullanım kolaylığı
X-H2S, etkileyici 26 megapiksel yığın sensörü ve 40 fps sürekli çekim özelliği ile çıkış ve çıkış hızına odaklanırken, daha da yeni olan X-H2, yepyeni 40 megapiksellik sensörle saf çözünürlük ve yüksek düzeyde ayrıntı sunmaya odaklanır. X-Trans CMOS 5 HR sensörü, Fuji X serisi kamera serisinde ilk kez sahneye çıkıyor.
Bu, 160 megapiksel görüntüler oluşturan Piksel Kaydırma Çoklu Çekim modunun sunulmasıyla desteklenen, çıkış ve çıkış hızından çok ayrıntı ve çözünürlüğe daha fazla odaklanan bir BSI (arkadan aydınlatmalı) sensör tasarımıdır.

40 megapiksel sensör ayrıca XH2'nin 8K video kaydetmesine olanak tanır ve aslında 26 megapiksel sensörüyle sınırlı olduğu için yalnızca 6K'ya kadar video kaydedebilen XH2S'yi geride bırakır.

X-H2, detayın gerçekten önemli olduğu durumlarda üstün kalite için 160 megapiksel görüntüler sunan Pixel Shift Multi-Shot özelliğine sahip ilk X Serisi kameradır.

Daha önce yalnızca şirketin GFX markalı orta format kameralarında görülen Pixel Shift Multi-Shot'ta kamera, sensörü her kare arasında 0,5 piksel kaydırarak 20 kare kaydeder.
Elde edilen görüntüler otomatik olarak tek bir DNG RAW dosyasında birleştirilir ve uygun RAW işleme yazılımı kullanılarak istenen dosya formatına çıkarılabilir.

Daha az geleneksel, daha az Fuji benzeri kullanıcı arayüzünü veya oldukça göz yaşartıcı fiyat etiketini beğenmeyebilirsiniz, ancak piyasadaki en yüksek çözünürlüklü kırpılmış sensörlü kamerayı istiyorsanız, bu tam size göre.
Yeni Fujifilm X-H2, dış tasarımı, boyutu ve ağırlığı bakımından kardeş modeli X-H2S ile tamamen aynıdır - isim plakaları dışında her şey aynıdır.
135,5 x 92,9 x 86,9 mm ölçülerinde ve 660 g ağırlığında olan yeni X-H2, orijinal X-H1'den (140 x 97 x 86 mm ve 623 g) biraz daha küçük ama biraz daha ağır, ancak o kadar da değil. Uzun süredir XH1 kullanıcısıysanız, aralarında boyut ve ağırlık olarak çok fazla fark görmezsiniz.

Bununla birlikte, hızla ortaya çıkacak olan şey, bu en yeni kameranın kökten farklı kontrol düzenidir. Uzun süredir retro stilleri ve çok sayıda geleneksel kontrolleri ile tanınan Fuji, XH2 arayüzünü o kadar büyük ölçüde küçültmeye karar verdi ki, selefi ile çok az benzerlik taşıyor.

En önemlisi, XH1'in üst kısmında bulunan klasik Fujifilm ISO ve Deklanşör Hızı kadranlarının yerini bu yeni modelde vizörün soluna yerleştirilmiş kilitlenebilir, DSLR benzeri bir PASM kadranına bırakmıştır.

PASM ve video modlarına ek olarak, ilginç bir şekilde bir Filtre seçeneği ve ayrıca herhangi bir kamerada şimdiye kadar gördüğümüz en fazla sayıda Özel çekim modu (aslında 7) var.

Buradaki düşünce, bu hibrit kamerayı hem fotoğraflar hem de video için birçok farklı şekilde ayarlayıp kaydedebileceğiniz ve ardından çekim modu kadranını kullanarak bunları hızlı bir şekilde geri çağırabileceğinizdir.

Hayranların, olağan Fujifilm planından oldukça radikal bir şekilde ayrılan bu şeye nasıl tepki vereceklerini hala göreceğiz, ancak çok çeşitli nesneleri çok çeşitli şekillerde yakalamak için potansiyel olarak kullanılabilecek bir kamera için kesinlikle çok mantıklı. yollar.

X-H2'nin önünde büyük, oyulmuş bir tutma yeri vardır. Üzerine kesinlikle üç, hatta elinizin boyutuna bağlı olarak dört parmağınızı sığdırabilirsiniz, küçük parmağınız doğal olarak vücudun alt kısmının altında kıvrılır. Sağ baş parmağınız için kameranın arkasında da belirgin bir tutuş var.

Dokulu bir suni deri yüzey, kameranın tüm genişliği boyunca uzanır ve gövdenin her iki yanında verilen omuz askısını bağlamak için kullanılan iki metal delik bulunur.

XH serisi kullanıcı arabirimindeki diğer önemli değişiklikler arasında, yine kameranın kurulumuna mümkün olduğu kadar fazla esneklik eklemeyi amaçlayan çok daha fazla İşlev düğmesinin eklenmesi yer alıyor. X-H2'de işaretsiz bir İşlev düğmesi bulunan H1.
Başparmakla çalıştırılan joystick öncekinden çok daha yüksekte ve AF Açık ve AE Kilidi düğmeleri etrafına daha uygun bir şekilde yerleştirilmiş şekilde kameranın arkası da önemli ölçüde ince ayar yapıldı.

Üst panelin sağ tarafında, XH2 çok kullanışlı üst panel LCD'yi koruyor, ancak şimdi doğrudan vizör tümseğinin yanına taşınmış ve yenisiyle birlikte bir ISO, beyaz dengesi ve işlev düğmeleri sütunu ile birleştirilmiştir. -Kapatma/Açma anahtarı tarafından çevrelenen deklanşör düğmesinin yanında bulunan video kayıt düğmesine dokunun.

Pozlama telafisi ve deklanşör hızı artık X-H1'deki gibi harici kontroller yerine ön ve arka ayar kadranları kullanılarak ayarlanıyor; diyafram kontrolü takılı lensin bir diyafram halkası olup olmamasına bağlı (Fuji'nin lenslerinin çoğunda var) ) ve Otomatik olarak ayarlanıp ayarlanmadığı.

Genel olarak, X-H2 bize Fuji'nin standart ISO kadranı, Deklanşör Hızı kadranı ve Pozlama Telafisi kadranlarından da kaçınan X-S10'u hatırlatıyor. Bu değişiklikler, basitlik ve satın alınabilirlik arayışıyla söz konusu kamerada yapıldı, oysa X-H2 ile kameranın daha çok yönlü ve daha hızlı kullanılmasını sağlamak için yapıldı.

X-H2, ISO 64'e ve ISO 51.200'e kadar genişletilebilen ISO 125 - ISO 12.800 ve X-H2S arasında biraz farklı bir standart hassasiyet aralığı sunar. Bu, X-H2'yi düşük ışıkta çekim için çok uygun hale getirerek, genellikle bir tripod veya başka bir desteğe ulaştığınız yerlerde kamerayı elinizle tutmanıza olanak tanır.

Fuji'nin akıllı ISO Otomatik Kontrol ayarı, maksimum hassasiyet (6400'e kadar) ve minimum deklanşör hızı (1/30'u iyi bir başlangıç ​​noktasıdır) ayarlamanıza olanak tanır ve kamera sizi rahatsız ettiğini düşünürse ISO seçiminizi geçersiz kılar. kamera sarsıntısına neden olmayacak deklanşör hızını korurken çok iddialı.

X-H2'de kullanılan görüntü sensörü, yeni nesil 40,2 megapiksel, APS-C boyutlu, X-Trans CMOS 5 HR arkadan aydınlatmalı (BSI) sensördür ve Fuji X serisi kamera serisinde ilk kez görücüye çıkıyor.

X-H2S ve üst üste bindirilmiş sensörü tarafından sunulan 40 fps'lik sürekli çekim hızına yetişemese de, yeni XH2 seri çekim sekansları söz konusu olduğunda kesinlikle beceriksiz değil.

X-H1, 2018'de piyasaya sürüldüğünde nispeten hızlı bir kameraydı ve elektronik deklanşörle 14 fps veya mekanik deklanşörle 8 fps'de çekim yapabiliyordu. önemli ölçüde ante.

Buna karşılık XH2, ilk karede kilitlenmek yerine sürekli faz algılamalı otomatik odaklama ve otomatik pozlama ile elektronik deklanşör kullanıldığında tamamen karartma olmadan 20 fps'de çekim yapabilir. XH2S'den farklı olarak, mütevazı bir 1,29x kırpma uygulanır. Ayrıca, mekanik deklanşörü kullanırken, bu sefer herhangi bir kırpma olmadan çok daha hızlı 15 fps sürekli çekim hızı sunuyor.

Bu, X-H2'yi seri çekim açısından Fujifilm'in şimdiye kadar ürettiği en hızlı kameralardan biri yapıyor ve aslında X-H2S'den sonra ikinci.

Konunuza bağlı olarak, kademeli olarak farklı 20 çekim arasından seçim yapabilmek, neredeyse ıskalama ile "mükemmel" bir görüntü arasındaki fark anlamına gelebilir, ancak tam olarak yararlanmak için büyük kapasiteli, yüksek hızlı CFexpress B Tipi bellek kartlarına ihtiyacınız olacaktır. sunulan katıksız hız.

Kesin anı yakalamaya yardımcı olmak için, X-H2 aynı zamanda, siz deklanşöre yarım basarken kameranın arabelleği sürekli olarak doldurduğu ve ardından en son çekilenleri 0,5-1 saniye tuttuğu akıllı bir Ön çekim seri çekim modudur. Deklanşöre tam basmadan önce kamera ve insan kaynaklı gecikmeleri ortadan kaldırır. Bu özelliğin yalnızca elektronik deklanşörle çalıştığını unutmayın.

40 megapiksel sensörü sayesinde XH2, XH2S'den daha fazla sayıda PDAF noktası (3,3 milyon) sunar. Fujifilm, yeni modelin hareketli nesneleri takip etmede X-H2S kadar hızlı olmadığını söylüyor.

X-H2 aslında mekanik ve elektronik olmak üzere iki tür deklanşöre sahiptir. Mekanik odak düzlemli deklanşörünü kullanırken, tüm çekim modlarında 1/8000 saniyelik bir üst deklanşör hızı sınırına sahiptir.

Dahili bir ND filtresi yoktur, bu nedenle mekanik deklanşörü kullanırken çok parlak güneş ışığında çok hızlı bir lens kullanmak istiyorsanız gerçek bir cam ND filtresi satın almak iyi bir fikirdir. X-H2, mekanik deklanşörle 1/250 saniye ve elektronik deklanşörle 1/125 saniye flaş senkronizasyon hızına sahiptir.

X-H2'de ayrıca 1/180.000'inci saniyede çok çok daha hızlı bir üst deklanşör hızı sağlayan tamamen sessiz bir elektronik deklanşör vardır. Bu, bir cam ND filtresi takmak veya harici bir flaş ve ışık kullanmak zorunda kalmadan, en parlak koşullarda hızlı diyafram açıklığına sahip lenslerle geniş açık çekim yapmaya devam etmenizi sağlar.

Elektronik deklanşör seçildiğinde, kamerayı daha da az rahatsız edici hale getirmek için, hoparlörü, flaşı, AF yardımcı lambasını ve en önemlisi deklanşör sesini kapatan ve X-H2'yi anında mükemmel bir şekilde uyarlayan bir Sessiz menü seçeneği vardır. daha samimi fotoğrafçılık.

20 fps'de kayıt yapabilmek çok iyi, ancak kamera yakalamaya çalıştığınız hızlı hareket eden nesneye hızlı, doğru ve güvenilir bir şekilde odaklanamıyorsa, hepsi bir hiçtir.

Neyse ki, yeni X-H2, X-H1, X-T4 ve X-Pro3 modelleriyle aynı hibrit otofokus sistemine ve 425'e kadar seçilebilir faz algılama ve kontrast algılama noktasına sahip olsa da, Fujifilm bir dizi gerçekten önemli iyileştirme yaptı. şimdiye kadarki en iyi AF sistemi yapmak için.

Bunların başında, XH2'nin hayvanları, kuşları, otomobilleri, motosikletleri ve bisikletleri, uçakları ve treni otomatik olarak tespit edebildiği konuya dayalı hesaplamalı yapay zekanın ilk çıkışı yer alıyor.

Konu Algılama Ayarı menüsünden hangisini izlemek istediğinizi özellikle seçmeniz gerekir, ancak daha önce bahsedildiği gibi, sürekli menüye dalmak zorunda kalmamak için çekim modu kadranındaki özel modlara farklı ayarları kolayca kaydedebilirsiniz.

Bu özelliği açmak, otomatik odaklama açısından süper yüksek bir isabet oranıyla sonuçlandı ve kamera genellikle biz onu kendimiz görmeden önce konuya odaklanabiliyordu.

X-T4'ten 3 kat daha hızlı olduğu söylenen gelişmiş otomatik odaklama algoritması ve özellikle nesne algılama modları, görüntülerinizin çoğunun keskin olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Ayrıca XH2'nin 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme (IBIS) sistemi de keskinliği korumaya yardımcı oluyor. Orijinal X-H1, Gövde İçi Görüntü Sabitleme (IBIS) özelliğine sahip ilk Fuji aynasız fotoğraf makinesiydi ve X-H2 buna katıldı ve X-H2S, X-T4 ve X-S10, sunulan beşinci Fuji kamera oldu. BT.

Ve diğer temel özelliklerinin çoğunda olduğu gibi, bu yeni model de çıtayı önemli ölçüde yükseltiyor. X-H1, fotoğraflar için yalnızca 5,5'e kadar deklanşör adımı telafisi sağlarken, X-H2 maksimum 7'ye kadar durak, 1,5 durak daha iyi ve mevcut herhangi bir Fujifilm kameranın ortak en iyisi sağlar.

Benzer şekilde, X-H2'deki OLED elektronik vizör, 0,75x büyütme ve 100 fps yenileme ile 3,68M noktalı EVF'ye sahip olan X-H1'den daha yüksek 5,76M noktalı çözünürlüğe, daha büyük 0,80x büyütmeye ve 120 fps yenileme hızına sahiptir. oran.

Bir hibrit fotoğraf ve video kamera için belki daha da önemlisi, Fuji bu modelin LCD ekranında önemli bir değişiklik yaptı. Eski X-H1 akıllı, üç yöne eğilebilen bir LCD ekrana sahipti, ancak tamamen eklemli, değişken açılı, 1,62 inçlik 3 inç LCD ekrana sahip yeni XH2'deki gibi yana doğru eğilmedi. M-nokta çözünürlüğü.

Ekranı yana çevirebilir, kamerayı kendinize doğru tutarken daha kolay kullanım için öne doğru döndürebilir ve çizilmesini önlemek için kameranın arkasına düz bir şekilde katlayabilirsiniz, bu da vlog için daha çok yönlü bir ekran olduğunu kanıtlıyor , film çekimi ve genel olarak fotoğrafçılık.

X-H2S, X-H2'den daha iyi bir video modu sunar ve ağırlıklı olarak bir kameramansanız kesinlikle satın almanız gereken moddur, ancak bu yeni model, 40 megapiksel sensörü sayesinde kesinlikle parasının karşılığını verir.

Daha yeni kamera, yaklaşık 160 dakika boyunca dahili olarak 4:2:2 10 bitte kaydedilen kırpma olmadan en yüksek 8K/30p kalite oranını sunar. XH2S, 6K/30p'de zirveye ulaşan daha düşük çözünürlüklü 26 megapiksel sensörü nedeniyle 8K'da hiç kayıt yapamıyor.

Atomos veya Blackmagic Design'dan uyumlu bir HDMI kayıt cihazıyla birleştiğinde, X-H2'den 12 bit RAW video çıkışı, 8K'ya varan çözünürlüklerde ve kare hızlarında ve saniyede 29,97 karede Apple ProRes RAW veya Blackmagic RAW olarak kaydedilebilir.

X-H2 ayrıca, 4K video kaydederken çözünürlükte çok az veya hiç kayıp olmadan 2 kata kadar dijital yakınlaştırma sağlamak için kameranın 40,2 MP sensörünü kullanan bir dijital yakınlaştırma işlevine sahiptir.

Yığılmış sensör tasarımı sayesinde XH2S, X-H2'den daha hızlı bir panjur sunar (4K'da 1/180s - 1/88s) ve ayrıca daha büyük dinamik aralık sunar (XH-'de 13+ durak yerine 14+ durak) sunar. 2). 8K kayıt için X-H2'deki döner deklanşör 1/33 sn'de daha da kötü.

En önemlisi, XH2S 120 fps'ye kadar 4K kayıt yapabilirken, X-H2 4K/60p ile sınırlıdır ve bu, birçok kameraman için 8K kayıttan daha önemli olacaktır.

Her iki kamera da, kameranın arkasına vidalanan ve maksimum kayıt süresini 40 Santigratta 17 dakikadan 51 dakikaya çıkaran özel bir fan aksesuarından faydalanabilir.

X-H2, hem yerleşik wi-fi hem de Bluetooth bağlantısına sahiptir. İkinci seçenek, Fujifilm Camera Remote akıllı telefon uygulamasını kullanarak görüntüleri ve videoları aktarmak için X-H2 ile bir akıllı telefon/tablet arasında sabit, düşük güçlü bir bağlantı oluştururken, ilk seçenek X-H2'yi 2,4 Ghz üzerinden uzaktan kontrol etmenize olanak tanır. bir akıllı telefon veya tablet ve Fujifilm uygulaması kullanarak wi-fi bağlantısı ve görüntüleri ve videoları bir cihazdan diğerine aktarın.

X-H2'nin tasarımındaki bir diğer önemli değişiklik, hafıza kartları, özellikle de numara yerine kullandığı tip. Hem orijinal X-H1 hem de bu yeni modelde çift bellek kartı yuvası bulunur, ancak eski modelde iki UHS-II SD formatı yuvası bulunurken, X-H2'de bir UHS-II SD yuvası ve bir CFexpress Type B yuvası bulunur.

Bu nedenle, XH2'nin sunduğu tüm hız ve çözünürlük avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, bazı CFexpress Type B bellek kartlarına ve muhtemelen yeni bir kart okuyucuya yatırım yapmanız gerekecek çünkü kamera çekim ve kayıt yapamayacak. yalnızca SD kart kullanıyorsanız en yüksek oranlarda.

Fujifilm, X-H2'nin pil ömrüne de çok dikkat etti, bu nedenle X-H1'in kullandığı daha küçük kapasiteli NP-W126S pili kullanmaktan X-T4 ile tam olarak aynı NP-W235 pillere geçtiler.

Bu, X-H2'de normal modda tek bir şarjla 720 adede kadar CIPA dereceli pil ömrü sunar ve gerçek hayattaki kullanım daha da uzun ömür sağlar. X-H1 yalnızca 310 çekimde derecelendirildi.

XH2 ayrıca bir USB-C bağlantısıyla çalıştırılabilir ve şarj edilebilir; bu, dışarıdayken ve kamerayı takmak için uyumlu bir güç bankasına sahipseniz kullanışlıdır.

Pil ömrünü gerçekten uzatmak istiyorsanız, X-H2 için, şarjlar arasında ömrü 1700 kareye kadar uzatmak için iki adet NP-W235 şarj edilebilir lityum iyon pili kabul eden bir Dikey Pil Tutacağı (VBG-XH) mevcuttur.

Metal bir tripod yuvası, merceğin merkezi ile aynı hizada ve pil/bellek kartı bölmesinden uzakta konumlandırılmıştır, böylece pili veya hafıza kartını değiştirmek için kamerayı tripoddan çıkarmanız gerekmez.

Görüntü kalitesi
Fujifilm X-H2 olağanüstü kalitede görüntüler üretti. ISO 64'ten ISO 3200'e kadar gürültüsüz JPEG görüntüleri kaydeder, ISO 6400'de biraz parazit ve daha hızlı ISO 12800 ve 25600 (ISO 51200'den kaçınılması en iyisidir) ayarlarında daha görünür parazitle, bir kamera için inanılmaz bir performans. 40 megapiksel APS-C sensörü. RAW dosyaları da mükemmeldi, JPEG benzerlerinden daha fazla gürültü sergiliyor, ancak yine de ISO 64-6400'den çok kullanışlı görüntüler üretiyordu.

Gece fotoğrafı mükemmeldi, 30 saniyelik maksimum deklanşör hızı, karanlık sonrası çekimlerin çoğu için yeterince uzundu ve Bulb modu, gerekirse çok daha uzun pozlamalara izin veriyordu. Dinamik Aralık ve HDR ayarları, gölgeler ve parlak noktalardaki ayrıntıları ince bir şekilde iyileştirirken, kapsamlı Film Simülasyon modları geçmiş bir dönemi anımsatır ve Gelişmiş Filtreler, kameradaki görüntülerinizle biraz eğlenmenizi sağlar.

Gürültü
Fujifilm X-H2'de JPEG'ler ve RAW dosyaları için 11 tam ISO ayarı mevcuttur. 
Gece
Fujifilm X-H2'nin maksimum deklanşör hızı, Zaman deklanşör hızı modunda 30 saniyedir ve 60 dakikaya kadar uzun pozlamalara izin veren bir Bulb modu vardır; bu, gece fotoğrafçılığıyla ciddi şekilde ilgileniyorsanız mükemmel bir haberdir. Aşağıdaki çekim, ISO 125'te 15 saniyelik bir deklanşör hızı kullanılarak çekilmiştir.
Piksel Kaydırmalı Çoklu Çekim
Piksel Kaydırma, 160 megapiksel görüntüler oluşturmak için kullanılabilen özel bir Çoklu Çekim işlevidir!
Kameranın yerleşik IBIS birimi, 20 çekimlik bir sekans sırasında görüntü sensörünü çeşitli yönlerde bir piksele kadar kaydırmak için kullanılır.

Daha sonra Fujifilm.com'dan Pixel Shift Combiner yazılımını indirmeniz , her Pixel Shift çekimini oluşturan 20 dosyayı manuel olarak seçmeniz ve ardından yazılımın bunları otomatik olarak tek bir DNG dosyasında birleştirmesi gerekir.

Çoklu pozlama
Fujifilm X-H2'nin Çoklu Pozlama modu, kamera içinde 9 adede kadar farklı görüntüyü bir araya getirerek tek bir bileşik görüntü oluşturur ve bunları dört farklı şekilde birleştirir: Katkılı, Ortalama, Parlak, Koyu.

Dinamik Aralık
Fujifilm X-H2, üç dinamik aralık ayarına sahiptir - %100 (varsayılan olarak açık), %200 ve %400 - ve kameranın kontrolü ele almasına izin vermek istiyorsanız bir Otomatik ayarı.

Bu ayarlar, görüntüde daha fazla gürültünün yan etkisi olarak, gölgede ve parlak alanlarda görünen ayrıntı miktarını kademeli olarak artırır. Bu özelliği gerçekten kapatamayacağınızı unutmayın. Her üç ayar da ISO 500'den itibaren kullanılabilir.

HDR
Fujifilm X-H2, beş farklı ayara sahip bir Yüksek Dinamik Aralık moduna sahiptir - OTOMATİK, %200, %400, %800, %800+. Kamera, farklı pozlamalarla üç çekim yapar, her biri için deklanşör hızını değiştirir ve ardından bunları kamera içinde birleştirir.

Film Simülasyonları
Fujifilm X-H2, geçmişten en sevdiğiniz film stokunun görünümünü kopyalamaya yardımcı olmak için 19 farklı film simülasyon modu sunar.

Gelişmiş Filtreler
Fujifilm X-H2, fotoğraf çekmeden önce LCD ekranda ve/veya EVF'de önizlenebilen 13 farklı yaratıcı filtre efekti sunar.